Mama și fiul lui Radu Mazăre au fost prezenți la Antena, unde au vorbit despre fostul edil. Gabriela Victoria Mazăre a spus că nu e ușor să mergi să-ți vezi copilul în situația respectivă, mai ales că știe că e nevinovat.

„Mi-a fost foarte greu, dar nu am vrut să arăt niciun moment sentimentele pe care le am pentru că știu că l-aș fi făcut să sufere. Am două operații pe cord, am un stimulator la inimă, vă dați seama cum este și în ce stare mă simțeam, iar dorința lui cea mai mare este să nu sufăr, să nu pățesc ceva.

Cred că ne-am menajat reciproc. El a zâmbit și mi-a spus că trece cu bine, că suportă ușor și să nu-mi fac probleme pentru el, iar eu l-am încurajat și i-am spus că împreună, ceea ce este adevărat, el, cu mine și cu frații săi, vom trece peste acest episod”, a spus mama lui Radu Mazăre.

La rândul său, fiul lui Radu Mazăre, Răducu, a spus că, doua zi după ce a aflat că a fost, practic, „sechestrat” a plecat la el.

„La Paris am ajuns după 9 zile, după ce el a fost în sediul unei poliții din Madagascar, din Capitală, și ulterior într-o închisoare cu niște condiții foarte-foarte grele.

Nu știam că ne nimerim în același avion. Am plecat din Madagascar cu primul avion pe care l-am găsit în ziua respectivă când am aflat că va fi trimis și așa era conexiunea de la Paris spre București.

Am vrut să-i dau o sticlă de apă, dar mi s-a spus că nu pot. După aia stewardesele mi-au spus că au ale grijă de dânsul. Ulterior, după ce semnul de centuri a fost stins, m-am ridicat și am încercat să stabilesc un contact vizual și să-i fac un semn de încurajare.

Coșmarul a început de când am ajuns în Madagscar și am văzut cum este ținut, am aflat că nu i s-a prezentat nicio hârtie, mi-am dat seama de caracterul abuziv al reținerii și am trăit niște clipe dificile alături și de Roxana, dar și de el.

În închisoare, străinii care nu sunt din Madagascar au parte de un privilegiiu ceva mai mare în sensul în care au parte de vizite într-o altă încăpere. Altlfel, deținuții locali sunt vizitați chiar în camerele în care stau, în curtea în care stau.

Legat de închisoare, nu am văzut niciodată așa ceva, decât în filme. Aveau mai multe porți prin care treceau oamenii cereau bani ca să deschidă aceste porți. Practic, deținuții de acolo, gardienii fiind mai puțini. Deținuții aveau propria lor organizare. El era singurul european dintre mii de oameni.

În camera în care era erau 45 de pesoane. Trebuia să stea la rând când mergea la toaletă. Mâncarea și-o achiziționau din piața centrală, ca să o numesc așa, care era un fel de bazar. Trebuia să-și cumpere mâncarea. Cei care nu aveau bani trebuia se duceau într-un colț unde li se dădea o farfurie cu orez. A stat 4 zile, 3 sau 4 nopți, în închisoare.”, a spus acesta.

El a susținut cănu li s-a dat nicio hârtie avocaților ca să vadă ce se întâmplă, pe care să o poate contesta ulterior.

„E greu de spus cine a făcut arestarea, pentru că cei care l-au ridicat nu s-au legitimat, nu s-au prezentat ca fiind Interpol sau altă instituție. Am intat pe site-ul Interpol să vadă dacă apare tatăl meu pe acea listă roșie cum o numesc ei și nu l-am găsit nicăieri acolo. Tatăl meu, cum a ajuns în Madagascar, a făcut o cerere de azil adresată ONU, pentru că Madagascar nu are o lege de extrădare și atunci și-au delegat aceste atribuții către Înaltul Comisariat. După ce a făcut acest demers și a primit acest certificat a făcut note de informare către mai multe ministere de acolo explicând situația prin care trece”, a spus Răducu Mazăre.

În acest moment a intervenit și mama fostului edil care a susținut că acesta nu numai că nu se ascundea – el avea un carnet de rezident pe doi ani și el a plecat în capitală ca să-și prelungească acest carnet, ceea ce s-a și întâmplat, de către ministrul de Interne, pe cinci ani.

„M-a sunat foarte bucuros și mi-a spus că și-a terminat treburile și în aeroport s-a întâmpla ce s-a întâmplat”, a comentat aceasta.