Șeful PSD, Liviu Dragnea, are parte de o săptămână cu mari. emoții. Judecătorii Înaltei Curți au rămas în pronunțare și au decis că vor da sentința finală luni, pe 27 mai. Dragnea a primit 3,5 ani de pușcărie cu executare în priă instanță în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Avocatul acestuia a uimit însă pe toată lumea chiar în pledoaria de final.

„Vă rog să îl achitați pe inculpat în temeiul 16 litera C (n.r nu există probe) Să aplicați art. 403 CPP și să înlăturați declarațiile lui Alesu, mai puțin cea de la confruntare, pentru că nu se coroborează cu alte mijloace de probe. Nouă ne este imposibil să dovedim că Liviu Dragnea nu era un fel de Dumnezeu, așa cum a susținut martora-cheie. Vă rog să admiteți apelul, să desființați sentința, să dispuneți achitarea, să constatati încetarea procesului penal pe instigare la fals”, a concluzionat Marian Nazat.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.