„Dacian Cioloș este văzut ca fiind principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale din 2019. Nu Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu se vor bate cu acesta în turul doi al prezidențialelor, ci discretul politician cu comportament de funcționar bruxellez.

O mare parte a analiștilor politici îi urmăresc cu atenție mișcările, iar așteptarea pare să dea roade. Acest scenariu prinde din ce în ce mai mult contur. 

Venind tot din partea dreaptă a eșichierului politic, Dacian Cioloș pare că are în permanență un sprijin deloc discret, dar puternic, venit din partea Franței. Ceea ce îl transformă într-un contracandicat la președinția României, o posibilă revanșă a Franței față de alegerea lui Klaus Iohannis, văzut ca un exponent al Germaniei lui Angela Merkel.

Punând o postare pe una din rețelele de socializare legată de el, am primit un răspuns neașteptat de la Lucian Duță, fost membru al PDL și unul din cunoscătorii bucătăriei interne a partidului: 

“Puțini își mai aduc aminte cum a fost cu numirea lui Dacian-Julien-Șomeru,în funcția de comisar european! În primul rând că la vremea aceea Cioloș era consilier prezidențial (daaaaa, sigur …deci lucra bine cu oameni “vechi” !“