Hillary Clinton, cel mai mare dușman al lui Donald Trump și cea mai cunoscută „victimă” a campaniilor pe Facebook afirmă că Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei sociale, ar trebui să plătească pentru felul în care a gestionat platforma. Clinton, care a pierdut alegerile prezidențiale din 2015 în fața lui Trump inclusiv ca urmare a campaniilor inteligente duse de actualul președinte pe Facebook, spune că Mark Zuckerberg ar trebui „să plătească un preţ” pentru anunţurile false de pe Facebook. Afirmația a fost făcută. la News York, la lansarea unui documentar.

Parte din problema noastră, cei care suntem îngroziţi de acest război cu privire la adevăr şi ştirile false care ne înconjoară zilnic, este că nu suntem prea buni în combaterea ei. Este greu pentru că eşti împotriva algoritmilor, plus a altor forţe puternice, este cu adevărat greu”, a afirmat Clinton.

Ea a susţinut „crearea unei agende cu totul noi a legislaţiei şi a reglementărilor” pentru a controla câteva companii, precum Facebook sau Google, exploatează datele utilizatorilor lor.

Filmul documentar „The Great Hack”, la lansarea căruia Clinton a făcut a aceste afirmații,  este despre scandalul Cambridge Analytica, o firmă britanică de consultanţă în domeniul politic care a jucat un rol critic în campania prezidenţială a lui Donald Trump, folosind date culese de pe Facebook pentru a viza alegătorii uşor de convins din statele cheie.