Roxana Mînzatu a ocupat în PSD funcția de coordonator al departamentului de Fonduri Europene, recent activat in cadrul Consiliului National.

Unul dintre principalele motive pentru care PSD a propus-o în funcția de ministru al Fondurilor Europene pe Roxana Mînzatu este tocmai profilul de tehnocrat pe care și l-a creat de-a lungul timpului, nefiind o figură centrală în PSD dar totuși remarcându-se cu rezultate pozitive și cu o experiență profesională bogată în domeniu.

Ea este licențiată în științe politice în limba engleză. Este specializată în atragerea de fonduri europene nerambursabile, după o perioada de câțiva ani în care a fost consultant în domeniu și manager de proiecte. În prealabil, a fost consilier de integrare în Ministerul Integrării Europene.

În anul 2015, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene si ulterior a devenit președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Ca deputat în Parlamentul României, a avut 63 luări de cuvânt în 44 ședințe și 81 propuneri legislative inițiate, dintre care 24 au devenit legi.

Între principalele proiecte legislative în care s-a implicat se numără Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – prin amendamente dedicate salarizării din fonduri europene sau creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, fiind unul dintre principalii promotori ai acesteia.

Ea a mai promovat în Parlament amendamente la Legea adopției și la legile vizând programul de finanțare guvernamentală StartUp Nation.

“Este o imensă onoare să primesc mandatul de ministru al Fondurilor Europene, acesta fiind domeniul în care am activat mare parte din viata mea profesională. Pun în slujba românilor munca mea și valorile după care încerc să mă ghidez: bunăcredință, profesionalism și o profundă încredere în puterea colaborării! În echipă cu viitorii mei colegi din minister, cu cei din guvern și, mai ales, cu beneficiarii de fonduri europene sunt convinsă că putem aduce cât mai mulți bani europeni acasă, că putem performa în această zonă-cheie a guvernării”, a declarat Dna. Roxana Mînzatu.