Noi dezvăluiri din viața lui Bill Gates! Un angajat al companiei Microsoft a vorbit despre ce i-ar fi făcut, în urmă cu mulți ani, cunoscutul miliardar unei angajate.

Bill Gates a divorțat de soția lui, Melinda Gates, în urmă cu câteva luni, iar în ultima perioadă au apărut diverse mărturisiri din spatele căsniciei sale de 27 de ani.

Se pare că, cu mulți ani în urmă, mai precis, în anul 2007, Bill Gates i-a trimis mai multe mailuri nepotrivite unei angajate. Potrivit unor declarații ale lui Frank Shaw, mesajele erau destul de intime.

Fondatorul a fost atenționat de două persoane din conducerea companiei, la momentul respectiv, să înceteze cu acest comportament, fiind căsătorit cu Melinda Gates. Miliardarul a fost chemat la o întâlnire cu avocatul Microsoft, Brad Smith, dar și cu directoarea de Resurse Umane a companiei, Lisa Brummel.

Dosarul corespondenței lui Bill Gates cu angajata respectivă a fost analizat de cei doi. Aceștia l-au atenționat să înceteze cu flirtul, după care întrega conducere de la Microsoft a aflat despre acest caz.

„E-mailurile nu conţineau fraze explicite sexual, dar Gates îi cerea femeii respective să se întâlnească într-un cadru intim, în afara biroului”, a povestit Frank Shaw pentru publicația The Wall Street.

La câteva luni după această întâmplare, Bill Gates a renunțat la implicarea full-time în cadrul companiei Microsoft. Dezvăluirea a venit după ce s-a aflat că magnatul a avut legătură cu o altă angajată, în urmă cu 20 de ani.

Ce a pățit Bill Gates după despărțirea de Melinda?

Bill Gates este unul dintre cei mai influenți oameni din întreaga lume. Fondatorul Microsoft se află pe al patrulea loc pe lista celor mai bogați oameni din lume, potrivit Forbes, având o avere estimată la 124 miliarde de dolari.

Din cauza transferurilor de acțiuni de după divorțul său, Bill Gates a pierdut coroana de primul sau al doilea cel mai bogat om din SUA, informează Forbes.

Pentru prima dată din 1991, co-fondatorul Microsoft nu mai este numărul 1 sau numărul 2 în top 400 Forbes, care alcătuiește anual un clasament al celor mai bogați oameni din SUA. Deși averea lui Gates a crescut cu 23 de miliarde de dolari, ajungând la o cifră estimată de 134 miliarde, nu a fost suficient ca să-i prindă din urmă pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, pe CEO-ul Tesla, Elon Musk și pe CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Averile acestora au atins noi culmi datorită creșterii prețurilor acțiunilor companiilor lor. Gates se află în urma celor trei, aterizând la locul 4.

Dar acțiunile nu sunt singurul motiv pentru care Gates a coborît în clasament, față de numărul 2 anul trecut. O parte din averea netă a lui Gates – acțiuni în valoare de cel puțin 5,7 miliarde de dolari în companiile cotate la bursă – i-a revenit fostei sale soții, Melinda French Gates, după divorțul din primăvară. Dacă mariajul și averea lui ar fi rămas intacte, Gates ar fi mai bogat decât Zuckerberg.