Apar noi informaţii din ancheta de la Caracal. Se pare că profilerul Poliţiei Române, cel care l-a analizat pe Dincă, consideră  că acesta nu acţionat singur la răpirea şi uciderea fetelor. Astfel, conform raportului întocmit de profiler-ul român, după zeci de ore de observaţii, analiza comportamentală induce faptul faptul că monstrul din Caracal a avut ajutor.

Conform România TV, raportul ar fi ajuns deja pe masa procurorilor DIICOT, iar în el scrie că Gheorghe Dincă nu avea cum să acţioneze singur atunci când le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza. Aceasta este concluzia la care au ajuns anchetatorii după ce Gheorghe Dincă a fost supus recent mai multor expertize în cadrul IGPR, acolo unde a vorbit zile întregi cu specialişti, iar în urma discuţiilor întocmindu-se un raport al analizei sale comportamentale.

Din raportul întocmit de profiler rezultă că în timpul discuţiilor niciun muşchi nu i s-a mişcat pe faţă lui Dincă, acesta părând genul care nu are absolut nicio remuşcare. Mai mult, pare să fie genul de om care nu suportă să i se răspundă şi să fie contrazis, iar când acest lucru se întâmplă reacţionează cu violenţă, mai spun specialiştii.

Recent, DIICOT a anunţat că această analiză comportamentală va fi făcută şi de analişti din cadrul FBI. Între timp, ancheta pare să bată pasul pe loc, după ce mama Luizei refuză o nouă analiză ADN.