Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu, senator PNL, vorbește despre „centrul de comandă” pe care își bazează PSD experimentele din economie și cu ajutorul căruia guvernul încearcă „să ascundă dezastrul din economie și să manipuleze situația reală”.

„Numele acestei instituții care deservește nemijlocit intersele lui Dragnea și Vâlcov, lucrează numai pentru ei, este Comisia Națională de Strategie și Prognoză. (…) Folosesc CNSP pentru că nu au încredere în oamenii de la Ministerul Finnațelor Publice și BNR. Astfel, au apelat la această instituție care până mai ieri nu prea făcea nimic în România. Această instituție este condusă de un om care a slujit credincios guvernările PSD (fie că erau sub Ponta fie că erau sub Dragnea), a declarat senatorul PNL.

Florin Cîțu susține că „psd-izarea” acestei instituții era vitală pentru guvern, deoarece de la ea pleacă toate estimările indicatorilor macro-economici și că doar așa pot ascunde ce se întâmplă în realitate cu economia românească.

Se pare însă că în ultima perioadă, atribuțiile CNSP au fost extinse, instituția ajungând să împrumute din atribuțiile Parlamentului.

„Cu salarii uriașe, un grup de oameni în frunte cu Ghizdeanu au devenit peste noapte foarte importanți pentru România. În aceste zile aflăm că au primit o nouă sarcină. În premieră pentru această instituție. Ghizdeanu și Vâlcov vor evalua “performanțele” miniștrilor. Parlamentul îi aprobă și pe ei și programul de guvernare, dar în dictatura PSD cei care îi evaluează și îi schimbă sunt CNSP și Darius Vâlcov. Așa își bate joc Dragnea de Parlament,” conchide Florin Câțu.