La finele lunii august, operatorul RCS&RDS, controlat indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari, și-a înființat o companie de software și servicii de IT, care intenționează să se ocupe și cu editarea jocurilor pe calculator și a altor produse software.

Digisoft IT este administrată de Valentin Popoviciu, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al RCS&RDS.

Șeful RCS&RDS, Serghei Bulgac,a explicat că înființarea companiei este motivată de faptul că un operator telecom nu poate avea succes pe piața de profil fără o componentă solidă de IT.

 

“În industria telecom se vorbește foarte mult de convergența fix-mobil. Dar există și altă convergență. Nu există astăzi un operator telecom de succes fără o bază solidă de IT. Nu se poate fără segmentul software și din acest motiv a fost înființată această divizie. Majoritatea soluțiilor software pe care le folosim în prezent sunt dezvoltate de către compartimentul specializat al companiei și acest aspect reprezintă una din cheile succesului nostru”, a spus Bulgac în cadrul unui eveniment destinat investitorilor companiei, desfășurat la finele lunii septembrie.

Prezent la eveniment, Popoviciu a afirmat că peste 100 de salariați își vor desfășura activitatea în Digisoft IT, o parte dintre ei urmând să fie recrutați în perioada următoare.

“Partea de software a adus companiei valoare adăugată și este important să o creștem în continuare, pentru că o mare parte din sistemele IT sunt dezvoltate de noi, lucru care ne oferă o felxibilitate foarte mare în modificarea soluțiilor pe care le livrăm către clienți și putem controla pașii procesului și costul acestuia mai bine. Este o dezvoltare normală și, dacă ne uităm în viitor, în mod sigur combinația de servicii viitoare pentru orice client va fi una între valoarea adăugată adusă de rețea și valoarea adăugată adusă de serviciile IT care vor fi livrate prin intermediul acestei rețele. Viitoarele servicii ale diviziei sunt pentru companiile din grup, atât cele din România, cât și cele din afara țării”, a mai spus Popoviciu.

Digisoft IT are ca asociați RCS&RDS și Integrasoft și va desfășura activități de realizare de aplicații software la comandă (software orientat client – cod CAEN 6201). Integrasoft este controlată integral de RCS&RDS și desfășoară activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

Pentru anul trecut, operatorul telecom RCS&RDS a raportat la Ministerul Finanțelor o cifră de afaceri de 4,227 miliarde de lei (925,4 milioane de euro), în creștere cu 28,3% față de 2016. Compania a trecut pe plus, cu un profit net de 294,5 milioane de lei (64,5 milioane de euro), comparativ cu o pierdere de 59 milioane de lei în 2016. Datoriile totale ale companiei au atins 5 miliarde de lei la 31 decembrie 2017, în scădere cu 1% față de anul anterior. Principalul acționar indirect al companiei este antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, scrie profit.ro.