„Din respect pentru colegii mei şi pentru responsabilităţile pe care le am atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, pe care le tratez cu seriozitate şi profesionalism, îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere fac parte”, a declarat Victor Negrescu.

Presa centrală a relatat sâmbătă că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-ar fi depus demisia din funcţie.

Întrebată, la un post de televiziune, dacă poate confirma această informaţie, Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, a precizat: „Din câte înţeleg, s-a produs această demisie a domnului Negrescu”. Ea a comentat că, „probabil, ceea ce l-a determinat să recurgă la acest gest a fost ceva de natură personală”. Mai mult, întrebată ce se va întâmpla cu acest portofoliu, în condiţiile în care mai sunt mai puţin de două luni până când România va prelua preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului UE, Rovana Plumb a răspuns: „Vom vedea ce decizie va lua doamna prim-ministru în perioada imediat următoare, dar vă asigur că suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei”.

Totul a degenerat după şedinţa de Guvern de vineri, când a fost o discuţie între câţiva miniştri, iar Negrescu s-ar fi supărat. ”A luat-o personal şi dă dovadă că nu ştie ce e o echipă”, a spus Teodorovici.

”După şedinţa de Guvern, a fost o discuţie despre parcursul nostru pe care îl vom avea. Din păcate domnul Negresu a luat-o personal şi dă dovadă că nu ştie ce e o echipă. Eu am avut discuţii şi e normal să se discute. Mă surprinde că a demisionat, el trebuia să dea dovadă că e mediator, că poate pune la aceeaşi masă toate discuţiile, temele. Nu se supără şi pleacă. Se pare că a plecat supărat, dacă a demisionat. Atunci nu a anunţat că demisionează. E un gest reprobabil. El trebuia să meargă la Bruxelles, săptămâna viitoare, îl vom înlocui şi vom face chiar mai bine. E dovada foarte clară de imaturitate politică. El trebuia să stea să îşi facă treaba, aşa cum a jurat pe Constituţie şi pe Biblie.”, a declarat Eugen Teodorovici.

 

Fostul premier Victor Ponta susţine că Victor Negrescu este unul dintre puţinii actuali miniştri chiar pregătit pentru funcţia sa, cu bune conexiuni pe plan european şi unul dintre ultimii adevăraţi social-democraţi din conducerea actuală a PSD.

”Cel mai grav este faptul că Victor Negrescu este Ministrul care a lucrat pentru pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE de la 1 Ianuarie – ce mesaj transmitem noi la Bruxelles prin demisia sa? Şi marţi vom avea aprobată în Parlamentul European o rezoluţie extrem de negativă la adresa României – urmată de Raportul Comisiei Europene privind MCV (la fel de negativ)!”, mai scrie Victor Ponta pa pagina sa de Facebook.

 

 

URSA: Agerpres