În momentul în care doreşti să-ţi cumperi o casă, este bine să studiezi piaţa. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul unei eventuale accesări a programului „Prima Casă”.

În urma unui sondaj realizat pe site-ul capital.ro, 10,1% dintre cei aproximativ 1.700 de respondenţi au declarat că programul trebuie accesat în chiar primele zile de funcţionare, pentru că după ce banii băncilor se vor termina, programul nu va fi reluat.

7,85% dintre cititorii capital.ro s-au arătat un pic mai prudenţi. Aceştia au răspuns că „Prima Casă” trebuie cumpărată după observarea problemelor de care s-au lovit primii aplicanţi.

Aproximativ 10% dintre cei care au răspuns sondajului capital.ro au afirmat că operaţiunile de accesare trebuie făcute în toamnă, după ce condiţiile băncii sunt studiate cu atenţie. O proporţie similară a declarat că este bine ca programul să fie accesat după ce s-au vândut apartamentele cu preţuri umflate de „Prima Casă”.

Opinia potrivit căreia o achiziţie imobiliară ar trebui făcută în momentul în care preţurile vor scădea şi mai mult, a fost împărtăşită de 26,32%.

Nu mai puţin de 35,65% dintre cititorii capital.ro au mărturisit că programul „Prima Casă” nu este absolut deloc interesant.