„Anul trecut am avut o CA de ~19800 de euro. Datorita faptului ca lucram cu firme din Romania care produceau doar pentru piata externa, odata cu declansarea crizei financiare toate contractele s-au sistat.

Incepand din luna octombrie nu am mai avut activitate. Tot din aceasta luna am incercat sa mentin cei doi angajati pe care ii aveam, creditand firma pentru a plati salariile si contributiile sociale. Sa nu uitam si chiria pe spatiu, cheltuielile cu comunicatii etc.

Pana in luna martie s-au terminat toate rezervele, perspectivele de noi contracte fiind destul de sumbre. Acum, guvernantii ne lovesc suplimentar, prin acel impozit care nici macar nu e un impozit forfetar. E de fapt un impozit minimal datorat de firma pentru ca ea sa-si poata desfasura activitatea. Si asta trebuie platit in detrimentul altor cheltuieli de supravietuire.

Nu-mi ramane decat sa trimit angajatii in somaj, sa reziliez contractul de spatiu si sa depun declaratii pe zero, in ideea ca situatia se va redresa. Si sa nu uitam ca sunt si niste costuri de repornire a activitatii, deloc de neglijat. Astept parerea unuia ca Pogea, care poate consuma de 1000 de euro la o masa oficiala.”

Comentariu trimis de userul pixar la 15 Aprilie 2009 17:55:11, pe site-ul www.capital.ro.

  • Ai şi tu un mic business pe care noile reglementări fiscale referitoare la impozitul forfetar îl vor lovi puternic?
  • Extinderea categoriilor de cheltuieli nedeductibile îţi va afecta şi mai mult viitorul afacerii?
  • Eşti unul dintre întreprinzătorii corecţi, care nu înregistrează profit, dar pe care guvernul îi bănuieşte de evaziune fiscală?

Scrie-ne pe scurt povestea micii tale afacerii, ca un comentariu în subsolul acestui material sau pe e-mail, la site@capital.ro. De când activezi în business şi care e domeniul tău de activitate, câţi angajaţi ai, ce dări plăteşti anual statului, cum vezi viitorul afacerii tale în contextul noilor rigori fiscale, ce măsuri te vezi nevoit să iei în următoarea perioadã pentru a-ţi salva afacerea?

Revista „Capital” va analiza cele mai interesante cazuri prezentate şi îţi va oferi, în ediţia tipărită de săptămâna viitoare, câteva soluţii pentru ca afacerea ta să meargă mai departe.

PRECIZARE:
Dezbaterea de faţă este dedicată exclusiv cazurilor concrete de afaceri afectare de impozitul forfetar. Moderatorii site-ului Capital.ro îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile off-topic la acest material.