Președintele Senatului a așteptat în jur de cinci ore pe holurile instituției. Direcția Națională Anticorupție cere rejudecarea dosarului. În acest dosar, pronunțarea va fi amânată.

La întrebarea dacă vrea să dea o declarație, liderul ALDE a răspuns: „M-am consultat cu avocatul meu și am concluzionat ca tot ce am avut de declarat am declarat la instanta de fond. Dacă aveți alte întrebări, va stau la dispoziție.”

Citește și: PSD dă de pământ cu Tăriceanu. Război în coaliția de guvernare

De asemenea, acesta a informat prin avocatul său că nu vrea să fie audiat în sala de judecată, fiindcă nu mai are nimic în plus de adăugat comparativ cu ce a spus în instanța de fond, însă stă la dispoziția instanței pentru orice nelămurire.

La termenul anterior, procurorul de ședință a solicitat reaudiera unor martori, printre care și Victor Ponta, dar avocatul liderului ALDE s-a opus reaudierii și a cerut să fie trimise adrese la DNA, pentru a se comunica dacă autoritățile au respectat, sau nu, dispozițiile legale în legătură cu interceptarea lui Tăriceanu și a fostei sale soții, Ioana Valmar.