Potrivit documentului apărut în mediul online, femeia ar fi fost sancționată cu suma de 5000 de lei pentru încălcarea Oronanței Militare. Se pare că aceasta s-ar fi aflat în fața blocului său, fără a avea însă o declarație pe propria răspundere, așa cum se procedează în starea de urgență.

Documentul a stârnit mii de reacții, iar mulți internauți nu au crezut că procesul verbal este unul real. Poliția însă a venit cu o serie de confirmări, potrivit cărora procesul verbal este unul real, iar amenda a fost aplicată.

Cum s-a ajuns la amendă?

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, amenda de 5000 de lei i-a fost aplicata femeii în data de  4 aprilie, după ce aceasta a fost identificată pe stradă fără să aibă asupra ei adeverința pe propria raspundere, asa cum prevede ordonanța militară și în afara programului care le permite celor în vârstă de peste 65 de ani să iasă din casă.

Oamenii legi însă, susțin că în urmă cu doar câteva zile înainte de aplicarea amenzii, femeia a mai fost avertizată verbal de către agenți, de cel puțin trei ori, fiind găsită în aceași situație, fără declarație și plimbându-se nejustificat.

Se pare că aceasta nu este prima amendă pe care femeia a primit-o. Aceasta a mai luat o amendă în valoare de 50 de lei, înainte de majorarea sancțiunilor.

Pe 4 aprilie, însă femeia a fost gasita din nou afară fără a-și putea justifica prezența. De această dată însă, polițiștii i-au aplicat amenda de 5000 de lei.

Reprezentanții IPJ mai suțin că reacția femeii a fost una total neadecvată înainte de închierea procesului verbal, astfel încât aceștia au luat decizia să nu o mai ierte pentru abaterile sale.