Laura Codruța Kovesi are vești proaste în ceea ce privește ocuparea funcției de procuror european. Chiar Financial Times a susținut că șansele ca fosta șefă a DNA să ajungă în această poziție i-au fost afectate. Și asta pentru că, a susținut sursa menționată, Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub control judiciar, de “un organism controversat”, ceea ce i-ar putea afecta sansele sa devina procuror-sef al Parchetului European. “Kovesi este investigata de un nou organism controversat, creat pentru a analiza greselile magistratilor. Criticii spun ca este o sectie influentata politic, deoarece procurorul general nu are autoritate asupra acesteia”, au spus cei de la Financial Times.
“Autoritatile romane au intensificat masurile impotriva fostului sef anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, intr-o miscare care ar putea sa ii diminueze sansele de a deveni procuror-sef al Parchetului European”, a comentat Financial Times. Jurnaliștii au menționat că fosta șefă a DNA a fost pusa sub control judiciar ceea ce înseamnă că îi este interzis să plece din țară sau să comunice cu presa.
Potrivit Financial Times, măsurile luate împotriva lui Kovesi sunt de fapt o încercare de a împiedica numirea lui Kovesi în functia de procuror-șef al Parchetului European.

Citește și Kovesi a primit decisiva! Prima declaraţie după ce a fost pusă sub control judiciar prezintă dezastrul! Ce i-au transmis procurorii

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi seara, la ieşirea de la audieri, că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul său, însă a făcut numeroase declaraţii, încălcând practic prima interdicţie a procurorilor.
„În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întâmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toi cei din sistemul judiciar care me-am făcut treaba”, a povestit Kovesi.