Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi seara, la ieşirea de la audieri, că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul său, însă a făcut numeroase declaraţii, încălcând practic prima interdicţie a procurorilor.

„În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întâmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toi cei din sistemul judiciar care me-am făcut treaba”, a povestit Kovesi.

Decizie de ultimă oră a Laurei Codruța Kovesi! Presiunile lui Liviu Dragnea și-au spus cuvântul! Ce se întâmpla cu candidatura sa la funcția de procuror european 

Ce ase întâmplă cu funcţia de procuror şef european

Kovesi a adăugat că este într-o procedură internaţională din care a ieşit prima.

„Probabil că disperarea unora că voi ocupa acea funcţie a ajuns la anumite cote şi, din acest motiv, eu nu mai am voie să vorbesc. Calendarul negocierilor a fost făcut public de luan trecută. Se știa că vor fi întâlniri pe 4 aprilie, 10 aprilie. Eu am ieșit prima în urmă procedurilor derulate in faţa unei comisii tehnice care a analizat profesionalismul. Am fost ulterior audiată în PE am ieșit din nou prima. Acum are loc o etapă de negociere, este o procedura din regulament, nu este ceva nou. Aștept rezultatul acestei discuții. Am o carieră de 24 de ani. niciodată nu am fost cercetată disciplinar. În mod cu totul ciudat într-un an am 4 acțiuni, 40 de verificări, 18 dosare în care sunt implicată și toate aceste lururi se întâmplă că mi-am făcut treaba eu și colegii mei. Nu sunt singură supusă hărțuirilor, sunt și alții cercetați, și alți judecători care au avut curajul să spună ce se întâmplă când se vorbește despre modif legilor care amputa investigațiile pe coruoptie, se încearcă reducerea la tăcere, să nu mai putem vorbi despre ce se întâmplă”, a declarat Kovesi.

Ultima oră! Dezastru total pentru Kovesi! A fost pusă sub control judiciar! S-a terminat: ce INTERDICȚIE a primit 

Întrebată dacă poate părăsi ţara, aceasta a spus că nu poate comenta, însă a exiplicat că încă are şanse la funcţia de procuror şef european.

„M-am înscris singură fără sprijinul guvernului. Nu mă aștept să am acest sprijin. am dovedit că sunt profesionistă , au fost 12 specialiști în domeniu. Am dovedit că îndeplinesc condițiile. tot ce se întâmplă în ultima perioada are legătură cu candidatura mea. zilnic sunt zeci de știri false, nu reușesc să răspund la toate. Nu am cum să ţin pasul cu ele. Probabil deranjez pe cineva că doresc să ocup o funcţie”, a adăugat fosta şefă DNA.