Deutsche Telekom a preluat o participaţie de 64% la societatea Deutsche Sportwetten GmbH (DSW) de la compania austriacă SW, care va păstra restul acţiunilor, a declarat luni un purtător de cuvânt de la Deutsche Telekom, confirmând informaţiile publicate anterior în cotidianul Die Welt. Prin această achiziţie, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, 'vrem să ne facem intrarea, în primul trimestru, pe piaţa pariurilor sportive din Germania, estimată la mai multe miliarde de euro', a adăugat purtătorul de cuvânt.

În urma acestei tranzacţii, site-ul de pariuri botezat www.tipp3.de va oferi pasionaţilor posibilitatea de a paria pe meciurile de fotbal precum şi pe alte sporturi precum Formula 1.

În conformitate cu strategia sa de parteneriate, Deutsche Telekom a intrat pe această piaţă bazându-se pe experienţa companiei austriece SW, un jucător important pe piaţa pariurilor sportive. DSW a obţinut în urmă cu câteva luni o licenţă proprie pentru Germania, însă intrarea în vigoare a acestei noi licenţe este blocată în prezent de diversele recursuri în justiţie depuse de candidaţii care nu au obţinut o licenţă.

Deutsche Telekom este una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2013). Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi COSMOTE România.AGERPRES