Lansat la începutul lui 2015, noul fond de 500 de milioane de euro, denumit Deutsche Telekom Capital Partners DTCP, se va concentra pe noile companii de tehnologie din Germania dar va face şi investiţii de private equity în companiile existente.

'DTCP combină expertiza şi forţa unei mari corporaţii cu agilitatea şi flexibilitatea unei mici companii de investiţii', a declarat directorul Deutsche Telekom, Tim Hoettges.

Actualul fond de venture capital al Deutsche Telekom, denumit T-Venture, înfiinţat în 1998 va fi închis pentru noi investiţii, dar va continua să gestioneze un portofoliu de aproximativ 100 de companii.

În prezent, investiţiile în tehnologie sunt dominate de firmele de venture capital din SUA în timp ce piaţa de venture capital din Europa este mult mai mică. Anul trecut, companiile europene au atras investiţii de 7,4 miliarde de dolari de la firmele de venture capital, dintr-un total de 48,5 miliarde de dolari din care companiile americane au beneficiat de 33,1 miliarde de dolari, arată un studiu realizat de firma de consultanţă Ernst&Young.

Potrivit Reuters, în Statele Unite companiile de venture capital au investit 13 miliarde de dolari în 1.114 acorduri de finanţare încheiate în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu 1,75 miliarde de dolari pentru 266 acorduri în Europa.