Ofertele au fost prezentate săptămâna trecută, după ce cumpărătorii interesaţi au studiat situaţia financiară a PrimaCom Berlin, au anunţat sursele. Printre fondurile de investiţii închise cu capital de risc care participă la licitaţie se află şi Star Capital Partners.
Consolidarea în rândul companiilor de cablu, care au fost deţinute de Deutsche Telekom până când firma germană a finalizat vânzarea lor în 2003, este în creştere deoarece aceste companii concurează pentru clienţii firmelor de telefonie, Internet şi pay-TV.

Reprezentanţii Deutsche Telekom şi PrimaCom Berlin GmbH nu au comentat informaţiile prezentate de Bloomberg.

Recent, Deutsche Telekom şi-a menţinut estimările pentru profitul din acest an, semnalizând o stabilizare a afacerilor sale din Europa, care încă este afectată de mediul economic dificil. Profitul, înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând elementele excepţionale, ar urma să scadă în 2012 la 18 miliarde de euro, faţă de 18,7 miliarde de euro în 2011.

Deutsche Telekom deţine 40 la sută din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA. La rândul său, OTE deţine 54,01% din Romtelecom iar divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).
Sursa: Agerpres