În urma asaltului asupra Capitoliului dat de susţinătorii lui Donald Trump în data de 6 ianuarie, grupul bancar german Deutsche Bank a anunțat că nu va mai face afaceri în viitor cu preşedintele SUA sau companiile sale. Informațiile au apărut în publicația Bloomberg. Deutsche Bank este cel mai important creditor al lui Trump, cu împrumuturi în valoare de 340 milioane de dolari către Trump Organization. Aceasta este entitatea care regrupează companiile lui Donald Trump.  În prezent este supervizată de cei doi fii ai săi.

O altă bancă îi va închide conturile lui Donald Trump

Signature Bank este o instituţie financiară din New York care a deservit mult timp familia președintelui. Aceasta a anunţat şi ea în mod oficial că va pune capăt legăturilor cu Donald Trump. Un purtător de cuvânt al băncii a precizat că Signature Bank va închide două conturi personale în care președintele are aproximativ 5,3 milioane de dolari.  “Credem că acţiunea corectă ar fi demisia preşedintelui SUA, care ar fi în interesul naţiunii şi al poporului american”, a informat Signature Bank într-un comunicat de presă publicat luni.

Decizia vine în urma asaltului de la Capitoliu

Decizia celor două bănci vine după ce mai multe reţele sociale şi alte companii au suspendat legăturile cu Donald Trump, după ce liderul de la Casa Albă a încurajat protestul de miercuri care s-a transformat într-o revoltă în interiorul Capitoliului, soldată cu victime. Asaltul asupra Capitoliului dat de susţinătorii președintelui american, care au copleşit forţele de securitate, a obligat la evacuarea membrilor Congresului şi a întârziat validarea preşedintelui ales, democratul Joe Biden. Donald Trump, care a contestat fără dovezi validitatea victoriei lui Biden, şi-a lăudat iniţial susţinătorii, dar ulterior a condamnat violenţele. Cinci oameni au murit în aceste violenţe, inclusiv un agent al poliţiei de la Capitoliu care a fost bătut în timp ce încerca să oprească mulţimea.