Potrivit comunicatului remis de organizațiile civice reunite sub titulatura “Iniţiativa România”principalii vizați sunt: prefectul Speranța Cliseru, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, comandantul Jandarmeriei Române, Gheorghe Sebastian Cucoș, și directorul general al Jandarmeriei Municipiului București, Alin Mastan.
În urmă cu aproximativ un an, Alin Mastan, în vârstă de 39 de ani, a fost numit director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Numirea sa a venit după ce ofiţerul a fost detaşat de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sălaj, unde a fost şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică, la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în vederea împuternicirii în funcţia de prim adjunct al directorului general.

Acesta este căsătorit și are un copil. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală și a terminat cursul postuniversitar Drept Internațional Public – Relații Internaționale și cursul postuniversitar Management la Institutul de Studii pentru Ordine Publică București. În prezent deține o mașină de serviciu și bodyguard propriu, scrie Cancan.