Ministrul de Interne a făcut dezvăluiri surprinzătoare, despre neregulile din Poliția Caracal, aflată în atenția tuturor după cazul Gheorghe Dincă.

Astfel, Marcel Vela a susținut că fostul ministru Carmen Dan a fost informată despre aceste nereguli.

Ministrul nu a luat măsuri

”O spun pentru prima oară, este o știre. În 5 martie, ministrul de la vremea respectivă, doamna Carmen Dan, a fost atenționată de către Serviciul de Protecție despre ce se întâmplă la Caracal. Doamna ministru nu a luat nicio măsură. Măsurile care estimăm că s-ar fi luat nu au avut nici o consecință pozitivă.

Se știa că la Caracal se promovează în mod subiectiv. Știa că soția soțului de fapt e concubină și de fapt divorțată formal. Aceste lucruri cu tot ce se întâmpla la Caracal au fost aduse la cunoștința ministerului.

Vă spun că acest raport a arătat starea de fapt din Caracal”, a precizat Marcel Vela la România TV.

Trebuie precizat faptul că ministrul de Interne a anunțat în ședința de guvern de marți că a fost luată decizia de destituire din poliție a comisarului șef Nicolae Alexe.

Destituirea vinovatului

Ministrul de Interne a anunțat că decizia a fost emisă de șeful Poliției Române, la finalizarea anchetei în cazul Caracal.

”Ieri s-a finalizat materialul și astăzi inspectorul general al IGPR, șeful Poliției Române, a emis decizia de destituire din poliție pentru adjunctul șefului Inspectoratului județului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul șef Nicolae Alexe. Urmează și ceilalți care sunt în concedii medicale”, a transmis Marcel Vela, potrivit Antena 3.

Nicolae Alexe, fost adjunct al IPJ Olt, este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină.

Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.