Scaunul lui Iohannis se clatină zdravăn. Un greu din PNL ar putea ajunge în locul șefului statului. Propunerea ca acesta să candideze la președinție a venit din partea șefului unui sindicat al polițiștilor, Christian Ciocan. Acesta este de părere că Marcel Vela ar fi cel mai potrivit pentru Cotroceni.

Calitățile lui Vela ar fi faptul că a condus un minister de forță, că a gestionat bine pandemia, că a dialogat cu sindicatele, că este carismatic și că este bănățean.

Sindicalistul Ciocan a dat detalii în acest sens despre fostul ministru de Interne, potrivit Dcnews:

,,Un ministru de Interne nu conduce orice fel de minister, ci unul dintre ministerele de forță ale unei țări. După cum s-a văzut în situații deosebite pentru țară, cum ar fi starea de urgență, au trebuit să fie luate niște decizii cu care până atunci, în ultimii 30 de ani, România nu se mai confruntase.

Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, un ministru de Interne, Marcel Vela, a devenit de facto și șeful forțelor armate implicate în gestionarea stării de urgență. Practic, a fost conducătorul armatei de interior,,.
Dar principala calitate a lui Marcel Vela de care se arată entuziasmat Christian Ciocan este faptul că fostul ministru a dialogat cu sindicatele. Sindicate despre care Ciocan acesta recunoaște că pun presiune pe orice ministru, indiferent de minister.

Adevărul despre înlocuirea lui Vela de la minister

Când a auzit de dorința sindicatelor de a dialoga, nu numai că și-a făcut timp, dar, în ciuda unei întâlniri de guvern, ministrul Vela a înțeles importanța întâlnirii cu sindicatele. L-a sunat pe premierul de atunci, a amânat întâlnirea pe motivul reunii cu sindicatele. «Domnilor, vă stau la dispoziție până când terminați ce aveți de spus», a rememorat Christian Ciocan, citat de evz.ro

Sindicalistul a susținut că înlocuirea lui Marcel Vela nu a fost chiar un lucru bun.

,,Nu înțelegem această schimbare din funcție în condițiile în care același partid este la guvernare. Nu o contestăm sub nicio altă formă, dar pentru noi este de neînțeles”, a spus el.

Mesajul cel mai important vine chiar la finalul declarației.

„În încheiere, vreau să spun că ministrul Vela este bănățean. Banatul trebuie să fie mândru că și-a trimis la București acest fecior. Plecarea de la ministerul de Interne nu reprezintă un final.

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România apreciază că perioada petrecută la MAI reprezintă, din acest moment, trambulina ministrului Vela. Federația crede că, la următoarele alegeri prezidențiale, Marcel Vela va fi principalul candidat”, a comentat hotărât Christian Ciocan.

FOTO: INQUAM/George Calin