Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a încercat să-i intimideze pe inspectorii Autorității Electorale Permanente care-l verificau și le-a transmis că va fi viitorul lor șef, arată un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție – DNA, care prezintă elemente din rechizitoriul trimis în judecată de procurori.

Drăghici a fost trimis în judecată pentru delapidarea banilor partidului, mai precis pentru deturnarea fondurilor primite de partid din subvenția primită de la bugetul de stat. Din acești bani, el și-ar fi cumpărat o vilă în cartierul Pipera de lângă București, sub acoperirea unui contract de chirie. Drăghici a declarat în repetate rânduri că este nevinovat.

Potrivit rechizitoriului trimis în judecată de procurorii DNA, în timpul cercetărilor, fostul trezorier al Partidului Social Democrat ar fi încercat să îşi acopere faptele care îi sunt imputate.

”Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a încercat să acopere faptele de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, prin oprirea controlului efectuat de către AEP la (….) în legătură cu utilizarea subvențiilor, relevante în acest sens fiind declarațiile martorilor (….) potrivit cărora pe parcursul derulării controlului, inculpatul s-a prezentat membrilor echipei de control, i-a atenționat pe aceștia că va fi următorul președinte al Autorității Electorale Permanente și și-a exprimat nemulțumirea cu privire la modul în care echipa de control își desfășura activitatea și solicita înscrisuri care să justifice modul în care fuseseră cheltuite sume de bani din subvenții acordate formațiunii politice”, se arată în rechizitoriu.

PSD nu s-a constituit încă în parte civilă în proces, urmând să ia decizie în acest sens până la începerea procesului, potrivit comunicatului DNA