„Încă din 1993, când au pus pe picioare compania în Cluj-Napoca (la vremea aceea se numea Aluterm), cei trei fondatori KADRA și-au dorit să aducă inovația în sistemele automate de acces și în România. Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar au fost motivați de dorința schimbării, de ceea ce văzuseră că se face în Europa și de încrederea în tehnologiile de acces dezvoltate în Vest.

De-a lungul timpului, hoteluri, bănci, stadioane, spitale, policlinici, centre comerciale, aeroporturi, parcări, clădiri office din România au beneficiat de soluțiile de acces oferite de KADRA, unele dintre ele unice pe piața din România la acel moment. După 27 de ani, după mii de proiecte finalizate, KADRA continuă să inoveze și să vină cu cele mai bune soluții de automatizare a ușilor și porților, de management al parcărilor sau de sisteme automate de evacuare a fumului.

KADRA a fost deschizătoare de drumuri pentru multe dintre soluțiile aduse în România, absolut noi la vremea respectivă: ușile, porțile și barierele automate.

A fost necesar un întreg proces de educare a pieței, pentru a înțelege care sunt beneficiile și avantajele acestor soluții, însă acum KADRA  deține câteva puncte de lucru naționale la București, Timișoara, Cluj-Napoca (tot aici este și sediul central, în celebrul business park Tetarom) și o rețea națională de parteneri.

Iată câteva dintre premierele aduse pe piața din România de KADRA, furnizor de soluții integrate pentru căi de acces”, este transmis într-un comunicat.

Compania care a adus pentru prima dată în România policarbonatul

„Policarbonatul compact utilizat în construcții este un material rezistent, dur. Poate fi transparent sau opac. Este unul dintre cele mai solide materiale termoplastice transparente. Prezintă o rezistență excepțională la impact, fiind practic incasabil.

Astfel, este înlăturat pericolul formarii cioburilor. Policarbonatul compact poate fi îndoit la rece, este ușor de montat și reprezintă o soluție optimă pentru acoperișuri, copertine, pereți vitrați, balustrade, bariere de sunet, materiale pentru producția publicitară.

KADRA este unul dintre importatorii principali de policarbonat compact din România, iar printre proiectele reprezentative ale companiei unde s-a folosit acesta se numără: Pasajul Basarab, București, cel mai mare proiect finalizat în 2011; Trambulina K90 Râșnov, unul dintre cele mai moderne proiecte de agrement din România; Stație Metrorex în București, caracteristicile fizice și mecanice ale policarbonatului compact fiind alegerea ideală pentru un spațiu destinat adăpostirii pasagerilor care folosesc transportul în comun”.

Prima companie românească ce a introdus plata cu cardul la automatele de plată ale parcărilor

„Pentru ca acest lucru să fie posibil, KADRA a dezvoltat un proiect împreună cu o importantă banca românească. Această dezvoltare a diferențiat puternic compania față de competitori, asigurându-i un avans de 2 ani înainte ca aceștia să implementeze soluții asemănătoare.

KADRA a introdus în premieră opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării.

Astfel, KADRA devine singura companie care a introdus opțiunea  plății contactless a taxei de parcare, direct de pe telefonul mobil, în stațiile de parcare automată instalate de către companie. Sistemul de management al parcării furnizat de KADRA este singurul din țară echipat cu terminale cu posibilitate de plată contactless, atât cu cardul bancar, cât și cu smartphone-ul.

Compania a instalat astfel de sisteme în România pentru Spitalul Militar Regina Maria din Brașov, Platinia Shopping Center din Cluj, Centrul Medical Sanador din București, Sala Polivalentă din Cluj, Hotelul Rina din Sinaia, Novis Plaza din Cluj, Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu” din Cluj, Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Aeroportul din Satu Mare, precum și pentru parcarea TIR  A&O de pe Centura Lugoj, Parcarea din Poiana Brașov, City Park Mall din Constanța (2.500 locuri de parcare), Baza Sportivă Gheorghieni, Delta Hotel din Tulcea, Aeroportul din Sibiu, ISHO Offices din Timișoara, Salina Turda, Piața Teatrului din Sibiu, Hotel Hilton Otopeni, Mariott Courtyard București, Hexagon Office Cluj, etc.

La Lugoj există un proiect unic nu doar pentru România, ci pentru toată Europa de Est: cea mai mare și securizată parcare de tiruri (A&O Truck, clasificată 4 lacăte).

KADRA a introdus pe piața din România ușile automate etanșe pentru sălile de operații.
Acesta a fost doar începutul dezvoltării gamei de produse Tormed, pe fondul creșterii preocupării pentru crearea unor medii cu adevărat curate în spitalele publice și private din România.

Aceste uși sunt dedicate spitalelor, clinicilor, industriei farmaceutice, laboratoarelor și oricăror alte medii curate. Produsele destinate sectorului medical înglobează cele mai noi tehnologii și reprezintă soluții ingenioase care pot răspunde standardelor de mare complexitate din acest domeniu.

Experiența echipei KADRA a dus la proiectarea în cadrul firmei a unei uși medicale (așa numita ușă curată pentru saloanele spitalelor), pe care acum compania o produce în parteneriat cu un mare producator european, inclusiv pentru alte țări.

Uşile de salon Tormed S au fost construite special pentru a preveni transmiterea infecţiilor nosocomiale, fără risc de contaminare cu agenţi patogeni de pe clanţe sau mânere, curat şi igienic, pentru siguranţa şi confortul pacienţilor și al cadrelor medicale. Astfel, uşile au sisteme ce permit deschiderea fără atingere, cu patul sau targa la intrarea în salon, iar mânerele, din oțel inoxidabil, antiagățare, sunt rezistente la acizi.

Pentru a preveni ca uşa să rămână deschisă la ieşire, aceasta a fost concepută să fie suficient de grea pentru a nu vibra la închidere. În plus, pentru rezolvarea necesităților specifice ale unui spital modern Kadra pune la dispoziție ușile medicale rezistente la foc și cortine rezistente la foc și fum, uși medicale automate rapide pentru unitățile de primiri urgențe, sisteme de organizare a parcărilor ultra aglomerate ale spitalelor”, scrie în comunicat.

Kadra a adus  în România prima ușa rotativă din bronz

„În urma parteneriatului cu Record-Blasi (companie germană care produce uși din 1972), compania a reușit să obțină o soluție cât se poate de rafinată și sofisticată în același timp. Ușile automate și securizate Record-Blasi sunt cele prin care se face accesul în clădirea Parlamentului din Berlin, a Parlamentului European de la Strasbourg și a celui din Londra. În România, această soluție individualizată distinge proiectele Iulius de alte proiecte similare.

KADRA este lider în soluțiile destinate porților automate și importatorul oficial CAME în România (pe categoria de soluții pentru porți automate, uși de garaj, uși industriale, bariere auto).

Intrarea principală în Salina Turda, una dintre cele mai frumoase saline din întreaga lume, se face printr-o ușă rotativă cu trei canaturi furnizată de KADRA.

Kadra a oferit și implementat sisteme automatizate de acces și copertine pentru 6 aeroporturi în România: Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul din Oradea, Aeroportul din Sibiu, Aeroportul din Suceava, Aeroportul din Cluj și Aeroportul din Craiova”.