Marius Bodea, președintele Organizației Municipale a PNL, a scris sâmbătă pe Facebook că își va da demisia, după decizia Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Iaşi de a aproba candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar

„După 22 de ani de apartenenţă la PNL, singurul partid politic în care am activat, în care m-am implicat şi când partidul se zbătea la 7-8 la sută şi nu găseam cui să îi dau bună ziua în sediul din Iaşi, fiind incontestabil unul dintre membrii asumaţi ai PNL Iaşi, cu rezultate politice şi profesionale importante, aleg să îmi dau demisia din ceea ce a devenit astăzi organizaţia PNL Iaşi. Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduţă pentru consolare, rămân dedicat Iaşului şi ieşenilor pe care i-am reprezentat cu onestitate şi nu le voi tranzacţiona încrederea lor în mine”, se arată în mesajul lui Bodea postat pe Facebook.

„Nu am acceptat compromisuri”

De asemenea, Bodea a transmis și că va rămâne dedicat liberalilor din Iași și că nu a acceptat niciodată niciun fel de compromis.

„Rămân dedicat liberalilor din Iași pe care îi asigur că niciodată nu am acceptat compromisuri și că, indiferent dacă am înțeles acum că tocmai acest lucru a dus la izolarea mea și la decizia PNL de a-l aduce pe fostul șef al PSD Iași în PNL, voi rămâne loial idealului de a face politică pentru ieșeni, și nu pentru mine.

P.S. S-a vorbit în ultimele luni mult despre sondaje de opinie, despre șanse și candidați. Potrivit tuturor sondajelor, o alianță de dreapta puternică, cu un singur candidat care să se opună actualului primar al Iașului, ar fi câștigat Primăria în mod categoric. Este o uriașă șansă ratată pentru ieșeni, nu pentru un singur om. Astăzi punem în locul unui proiect comun pentru Iași anti-PSD o declarație de dragoste față de PSD ca spirit politic local”, a conchis Bodea.