Delta Nature Resort, proprietarul complexului hotelier de cinci stele cu acelaşi nume din Delta Dunării, a decis să închidă unitatea pe perioada sezonului estival 2010, din cauza lipsei de clienţi, dar şi pentru extinderea unităţii cu un centru spa, urmând să fie redeschis în primăvara anului 2011.

„Vrem să construim un centru spa şi de sănătate în cadrul Delta Nature Resort pentru a diversifica oferta turistică şi pentru a extinde perioada de funcţionalitate a sezonului, care în prezent este limitată. Complexul a fost închis în noiembrie pentru că lucrările de construcţie nu se puteau desfăşura cu turiştii cazaţi în hotel. De asemenea, zvonurile privind gripa aviară în zonă şi criza au redus numărul de clienţi, aceştia fiind alţi factori care au contribuit la închiderea unităţii. Anul trecut nu a fost unul excepţional şi încă este o perioadă dificilă”, a declarat directorul general al complexului, Virgil Munteanu.

El a adăugat că lucrările de construcţie pentru centrul spa vor începe în acest an şi vor fi finalizate în 2011, complexul urmând să fie redeschis în primăvara anului viitor.

Angajaţii, în şomaj

Pe perioada în care complexul va fi închis, angajaţii Delta Nature Resort vor fi în şomaj.

„În noiembrie, angajaţii Delta Nature Resort au fost trimişi în şomaj, iar anul viitor când compania va face din nou recrutări, se va ţine cont de cei care au lucrat în cadrul complexului, care sunt oameni cu experienţă, şi vor putea fi reangajaţi”, a spus Munteanu.

Complexul turistic Delta Nature Resort din Delta Dunării, amplasat pe malul lacului Samova, a fost inaugurat în 2005 în urma unei investiţii de circa şapte milioane de dolari.

Construcţia include 30 de vile de lux, club, restaurant, bar, bibliotecă şi spaţii de conferinţe şi poate găzdui 1.200 de turişti în fiecare sezon. Înainte de închidere, complexul organiza excursii cu barca, iar clienţii puteau închiria caiace sau canoe individual.

Compania Delta Nature Resort este deţinută de Pearl-Ridge Holdings Limited din Cipru, controlată de un grup de investitori britanici. Aceeaşi acţionari deţin şi firma Copper Beech, cu activităţi în sectorul imobiliar.

SURSA: Mediafax