Dell a anunţat aceste planuri la o zi după ce compania a informat că are de gând să plătească primul dividend trimestrial din istoria de 28 de ani a companiei. Dividendul trimestrial de 8 cenţi pe acţiune va costa compania 560 milioane de dolari pe an.

Majoritatea economiilor preconizate ar urma să vină de la operaţiunile de vânzări, unde compania are de gând să realizeze economii de aproximativ 800 milioane de dolari. Alte economii în valoare de 600 milioane de dolari ar urma să vină din eficientizarea lanţului de aprovizionare. Alte reduceri de costuri ar urma să aibă loc în sectorul serviciilor şi cheltuielilor administrative.

Cu toate acestea, directorul financiar de la Dell, Brian Gladden, a anunţat că achiziţiile vor continua să fie o preocupare importantă pentru companie. În ultimele 12 luni, Dell a achiziţionat opt companii, incluzând Wyse Technology şi SonicWall, în încercarea de a-şi diversifica activităţile.

Luna trecută, principalul rival al Dell, Hewlett-Packard Co., a anunţat şi el că are de gând să elimine 27.000 de locuri de muncă şi să-şi reducă cheltuielile anuale cu 3-3,5 miliarde de dolari până în luna octombrie 2014.
Sursa: Agerpres