Producătorul american de computere Dell va lansa astăzi pimul său smartphone pe piaţa din China, prin operatorul telecom China Mobile, cel mai mare din lume în ceea ce priveşte numărul de abonaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al China Mobile, Rainie Lei, terminalul conoscut sub numele Mini 3i va fi în magazinele operatorului începând de astăzi.

Conform Engaged, telefonul de la Dell are un display cu o diagonală de 3.5 inchi şi este un terminal Android bazat pe platforma Open Mobile System (OMS). Mini 3i dispune de  tastatura QWERTY virtuală, interfaţă multi touch şi slot pentru carduri microSD.

Decizia Dell de a intra pe piaţa terminalelor mobile inteligente nu este singulară. Şi alţi producători de PC-uri au ales această variantă, ţinând cont de concurenţa tot mai acerbă pe segmentul pe care activează.

Astfel, şi Hewlett-Packard, Acer sau Asustek au lansat smartphone-uri prin care au încercat să îşi diversifice oferta şi să intre pe o piaţă unde cererea continuă să crească. Mai mult chiar, potrivit analiştilor, terminalele inteligente sunt singurele produse care vor merge pe un trend pozitiv în acest an pe piaţa IT&C. 

SURSA: „The Wall Street Journal”