Dell, unul dintre cei mai mari producători de computere din lume, va lansa marţi în ţara noastră tableta Streak, introdusă în Statele Unite la mijlocul acestei luni.

Dell Streak este o tabletă de Internet creată pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experienţă de interacţiune socială, navigare şi divertisment “la purtător”.

Streak are un ecran tactil de 5 inch (12,7 cm ), un procesor Qualcomm Snapdragon la 1GHz, o cameră foto de 5MP cu bliţ dual LED, GPS şi vine la pachet cu un card de memorie de 16GB. Tableta funcţionează în reţea GSM/EDGE/HSDPA 7.2Mbps şi rulează sistemul de operare Android.

Dell Streak se vinde în SUA cu 300 de dolari cu abonament la operatorul de telefonie mobilă AT&T şi cu 550 de dolari la liber.

Cea mai populară tabletă de Internet este iPad de la Apple, care s-a vândut în peste 3,5 milioane de exemplare. Cisco a lansat tableta Cius la sfârşitul lunii iunie, iar HP pregăteşte lansarea propriului model.

Compania Dell a depăşit estimările de pe Wall Street cu un profit net de 545 milioane de dolari şi venituri de 15,53 miliarde de dolari, în urcare cu 16%, respectiv 22% faţă de cifrele raportate pentru trimestrul al doilea din 2009.

SURSA: Dell