Aplicatia lui Heinrich, “I am Rich”, costa 999.99 de dolari! Iar cumparatorul nu primea in schimbul banilor decat imaginea de pe ecran: un rubin! Insa rubinul de pe ecran semnifica faptul ca esti bogat – trebuia sa fii pentru a cumpara ceva complet inutil cu 1.000 de dolari. Intentia lui Heinrich era de a demonstra ca o aplicatie poate fi dorita doar pentru pret si exclusivitate.

În doar cateva ore, 8 oameni au cumparat aplicatia, 5 din Statele Unite. Insa planul initial al lui Heinrich a esuat – nu a fost cumparata de oameni bogati care voiau sa se mandreasca cu asta, ci de oameni curiosi care credeau ca este o gluma. Un utilizator s-a revoltat in pagina de review dupa ce si-a dat seama ca a fost taxat pentru aplicatie.

La mai putin de o zi dupa listare, aplicatia a fost stearsa de catre cei de la Apple. Heinrich castigase insa deja 5.600 de dolari – Apple încasa 30% din bani.

"Nu am idee de ce au sters-o. Nu cunosc vreun mod prin care a fost incalcat regulamentul din App Store" le spunea el celor de la Los Angeles Times la acea vreme. Iar Heinrich chiar nu incalcase vreo regula iar Apple, nici pana in ziua de astazi, nu a vorbit despre situatie.

In urma cererii uriaşe, Heinrich a lansat anul urmator "I Am Rich LE", o versiune mai convenabila ca pret, de 9.99 de dolari, disponibila si astazi. Spre deosebire de versiunea initiala insa, acesta contine un calculator pentru finante si un sistem de ajutor. Are 67 de recenzii si o medie de 2.5 stele. Cei care au dat insa o stea sunt nemultumiti de faptul ca aceasta versiune contine ceva: "Poti sa faci aplicatia sa nu contina nimic, la fel ca prima?" implora un client. "Este arta si este geniala. Nu tot ce platesti trebuie sa aiba valoare" mai spune un altul.