După ce a plătit circa 250 de milioane de euro pentru proprietăţile detinute in Romania, trei imobile de birouri si centrul comercial Iris Shopping Center, fondul de investitii german DEGI aflat în portofoliul Aberdeen Property Investors caută oportunitati in alte orase din Romania. Printre acestea, alături de Capitală se mai află şi Timisoara, Cluj-Napoca şi Galati.

DEGI a plătit acum jumătate de an 140 de milioane de euro pentru centrul commercial Iris Shopping Center , amplasat in cartierul bucureştean Titan, investiţte de la care aşteaptă o reintoarcere de minimum 6,5% anual, dar „nu ne-am mira daca in urmatoarea ar ajunge la 10%”, dupa cum spune Dietmar Muller, directorul de marketing al companiei de investitii.

„Momentan piata este intradevar blocata si asta se intampla in toata Europa. Preturile au scazut pentru ca nu exista cerere. Deblocarea va aparea cand investitorii vor considera ca randamentele oferite de real estate vor acoperi riscurile. Pana atunci, majoritatea prefera sa investeasca in obligatiuni”, sustine Muller.

Aceeasi strategie pare a fi adoptata si de DEGI, care momentan doar scaneaza piata, o trnazactie fiind improbabila in urmatoarea perioada, „niciodata nu poti sa stii. Poate in trei-patru saptamani vom realiza o afacere pe piata romaneasca”, completeaza germanul, care dupa propriile spuse nu pleca nicioadata intr-un business fara un  plan dinainte pregatit.

Fondul german este prezent pa piata din 1972 detine proprietati in 17 tari si manageriaza fonduri de aproximativ sase miliarde de euro.

Sursa: DEGI