Korodi a spus că șeful statului „ar trebui să-şi asume rolul de mediator, mai ales în situaţiile acestea foarte conflictuale”, dar nu poate fi pusă problema suspendării, scrie news.ro.

În opinia lui Attila Korodi, intervenţia Jandarmeriei din 10 august a fost „disproporţionată”, din ceea ce „s-a văzut la televizor şi a apărut în presă”, iar aceste lucruri trebuie clarificate cât mai repede.

Întrebat dacă consideră că se impun demisii după violenţele din 10 august, deputatul UDMR a spus că în afară de scuze nu a văzut asumări de răspundere pentru anumite proceduri greşite ale Jandarmeriei.

„Sunt câteva contradicţii în declaraţii. N-am văzut, în afară de scuzele de rigoare, asumări de răspundere pentru anumite proceduri greşite ale Jandarmeriei. Dacă ar trebui să fie sau nu demisii? Eu cred că cel mai bine este, pentru că la ora actuală societatea e foarte divizată pe această temă, ca verificările începute de Procuratura Generală să se termine cât mai devreme şi atunci să fie nişte decizii foarte clare”, a declarat Korodi.

De asemenea, chestionat dacă consideră că ar trebui suspendat preşedintele Klaus Iohannis pentru declaraţiile făcute după violenţele din 10 august, Attila Korodi a spus că şeful statului „ar trebui să-şi asume rolul de mediator, mai ales în situaţiile acestea foarte conflictuale”, dar nu poate fi pusă problema suspendării.

„Preşedintele României dacă a greşit sau nu în ziua respectivă, prin declaraţiile pe care le-a făcut? Greu de zis că a greşit. N-a greşit şi n-a ieşit din rolul constituţional pe care-l are. Deci suspendarea… nici nu se poate pune vorba, dar un lucru este clar: preşedintele României ar trebui să-şi asume un rol mult mai important de mediator, pentru că dacă lucrurile acestea nu se întâmplă, poziţionările exagerate bazate pe o împărţire a societăţii româneşti vor fi din ce în ce mai puternice şi asta nu va aduce nicicum beneficii României”, a adăugat deputatul UDMR.