„Miniștrii nu-i schimbi așa cum schimbi cămașa, înseamnă o tulburare a instituțiilor. De ce i-au schimbat? Nu cred că a înțeles cineva care a fost supărarea. Un haos. Vorbesc de faptul că guvernul nu e al domnului Dragena, ci al României. Când creezi o criză e bine să fie de cât mai mică durată. Singura imagine e o guvernare haotică”, spune Victor Ponta.

„Toader a fost tot timpul prezentat ca un profesor universitar. Peste noapte, mă aștept să aflu că e mason, securist. Stabilitatea e importantă. Dacă schimbi ceva, explici oamenilor de ce schimbi, așa iar aveam 3 ministere interimare. Un ministru la Fonduri Europene, cred că e al treilea, al patrulea ministru, acum iar toată lumea stă si nu lucrează, iar banii îi pierdem”, precizează Ponta.

„Mă uitam la propunerile făcute. Birchall oricum nu făcea nimic. De ce atât de mulți ministri? Dacă voia o restructurare, poți să vii cu 15 miniștri, să reducă aparatul birocratic. Când dai multe ministere e ca să multumești ca logică politică. Acum e doar PSD, Alde nu se implică.