Carmen Dan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, scapă momentat de excludere. Potrivit unor surse din interiorul PSD, pesediștii au decis, în ședința Consiliului Politic Naţional al PSD ca patru dintre cei cinci parlamentari care au lipsit de la votul pe moţiunea de cenzură să fie dați afară din partid.

Printre aceștia nu se află însă și fostul ministru Carmen Dan. Ea a susținut că a absentat de la ședința din Parlament unde se discuta moțiunea de cenzură din motive absolut întemeiate. Fostul ministru de Interne a prezentat, la România Tv, documentele din care reiese că mama ei este infectată cu noul coronavirus, iar ea este contact direct, acesta fiind motivul pentru care nu a putut participa.

„Toţi cei care trebuie să analizeze situaţia fiecărui parlamentar care astăzi au absentat vor ţine cont de prevederile legale. Cred că aş fi singurul membru de partid care ar fi exclus pentru că respectă legea. N-am făcut altceva decât ce dispune legea”, a declarat Carmen Dan, luni seara, în direct la România TV.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD nu a putut fi dezbătută şi votată luni din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi.

De la şedinţă au lipsit cinci parlamentari social-democraţi: Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Pațurcă.

O primă excludere din partid a avut loc încă de ieri, când un deputat social-democrat a fost exclus din PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut luni că PNL a avut o strategie pentru a nu se face cvorum la şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură, iar dacă s-ar fi dat un vot, PSD ar fi strâns 250 de opţiuni „pentru” moţiune. Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea săptămâna trecută că le va aduna la moţiunea de cenzură, Ciolacu a spus: „Astăzi nu au fost. După cum aţi văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. A fost o strategie a PNL, e evident. Eu v-am spus că. dacă se va da vot pe moţiune. vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune”.