Un pacient cu COVID-19, internat în pavilionul vechi al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, a murit, marţi după-amiază, după ce a sărit de la etajul al treilea al clădirii, a declarat, pentru Agerpres, directorul medical al unităţii sanitare, dr. Cristina Atănăsoaie Iacob.

„Pacientul era internat cu COVID-19 în secţia de paliative din pavilionul vechi al spitalului. S-a aruncat de la geam la scurtă vreme după ce a primit vizita unui membru al familiei. Pacientul era în stare stare gravă, fiind conectat la oxigen”, a declarat directorul medical al SJU Piatra-Neamţ.

Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, a fost declarat decedat.

Potrivit managerului SJU Piatra-Neamţ, bărbatul fusese internat pe 9 aprilie cu COVID-19 şi era conectat la două surse de oxigen.

El s-a aruncat de la etajul al treilea la circa 10-15 minute după ce fusese vizitat de fiul său.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror criminalist, pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs tragedia.

Situația pandemiei în România

Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.012.373 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 915.464 de pacienți fiind declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.883 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 25.441 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.04.2021 (10:00) – 13.04.2021 (10:00) au fost raportate 193 de decese (97 bărbați și 96 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

180 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 9 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.661. Dintre acestea, 1.530 sunt internate la ATI.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu