Se pare că unii dintre patronii clubului Colectiv au deschis, recent, mai multe procese, în care au solicitat anularea unor amenzi judiciare primite pe parcursul procesului.

Amenzile survin după ce aceștia nu s-au prezentat la termenele stabilite de judecători. Acest gest, i-au costat pe patronii clubului doar câteva mii de lei, însă aceștia speră ca vor beneficia de indulgența instanței și amenzile se vor anula.

Această decizie le-a lăsat fără cuvinte pe rudele victimelor din Colectiv.

La patru ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de persoane au murit,  vinovații au fost condamnați abia în urmă cu o săptămână.

Printre cei condamnați se numără fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare de către Tribunalul București. Acesta a fost acuzat pentru infracțiune de abuz în serviciu în privința eliberării autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

De asemenea, cei doi angajați ISU, ANtonina Radu și Petrică George Matei, au fost condamnați la 9 ani și 2 luni de închisoare.

Cele mai mari sentințe

Printre cei cu cele mai mare sentințe se numără patronii Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, care au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă. Vătămare corporală din culpă în formă agravantă, și nu în ultimul rând, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cea mai mare sentință a fost primită de patroana firmei de artificii, Daniela Niță și anume 12 ani și opt luni de închisoare. Cristian Niță, a primit 3 ani și 6 luni de inchisoare. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.