Schimbare de paradigmă la Fisc! Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a declarat joi la sediul ANAF că instituția nu trebuie să mai fie agresivă cu cetățenii și companiile, în demersul de a colecta cât mai mulți bani pentru bugetul de stat.

Frână pentru mediul de afaceri

Liderul PNL Rareș Bogdan l-a felicitat cu această ocazie pe ministrul de Finanțe. pentru planul de schimbare radicală a opticii funcţionarilor fiscali faţă de simplul cetăţean plătitor de taxe şi impozite.

”Felicitări, Florin Cîțu! Nu uit de câte ori ai spus, în emisiunea pe care o realizam (cele mai tari analize economice din România), că mentalitatea șefilor Fiscului e o frână pentru mediul de afaceri, că PSD dinamitează sursa de venit din care se plătesc lefurile funcționarilor”, a scris joi europarlamentarul pe Facebook.

Contribuabilul e suveran

”Contribuabilul e suveranul, nimic nu se poate face împotriva voinței lui! Asta e normalitatea!”, a adăugat Rareș Bogdan.

ANAF a fost percepută dintotdeauna ca un instrument de ”muls” bani, prin care statul a creat o atitudine agresivă în raport cu contribuabilii, persoane fizice sau firme private.

Structură de risc diferită

Însă Florin Cîţu a transmis, în vizita sa de joi la sediul ANAF, că Fiscul trebuie să termine cu presiunile, cu atacul asupra celor care cotizează din munca lor la buget și cu celebrele ”planuri de amenzi”!

”Trebuie să respectăm contribuabilul, să îl privim ca pe un partener, nu ca pe un duşman. În următoarele zile, voi prezenta o structură diferită la ANAF. Va fi o structură de risc diferită, care nu va fi populată de inspectori, ci de specialiști”, a spus ministrul de Finanțe, la sediul ANAF.