Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu a declarat, pentru news.ro că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins pretenţiile celor care susţin că deţin drepturile de folosinţă ale imaginii şi numelui părintelui Arsenie Boca.

„Au fost respinse pretenţiile celor care susţin că deţin dreptul de marcă. Instanţa ne-a dat câştig de cauză, până la rezolvarea litigiului pe fond. Curtea de Apel Bucureşti a emis o ordonanţă preşedinţială în acest sens. Litigiul e la Tribunalul Bucureşti, care este competent în materie de mărci”, a declarat părintele Gabriel Miricescu, conform digi24.ro. Arădeanul care deţine drepturile asupra imaginii lui Arsenie Boca pe teritoriul României, după ce marca a fost înregistrată de o firmă din Marea Britanie, a somat sute de societăţi comerciale din ţară, inclusiv magazine ale cultelor religioase, dar şi Mănăstirea Prislop, cerând să nu mai comercializeze fără licenţă produse pe care se află chipul fostul stareţ. Bărbatul spune că în acest moment toate incoanele, suvenirurile sau celelalte produse care folosesc numele sau imaginea lui Arsenie Boca sunt vândute ilegal în România.
Daniel Gheorghe, din Arad, are 24 de ani şi este instructor de aikido, iar anul trecut a reuşit să contacteze compania engleză care a înregistrat marca „Părintele Arsenie Boca” la Oficiul European de Proprietate Intelectuală, obţinând licenţă pentru folosirea mărcii pe teritoriul României. digi24.ro.

 


Te-ar putea interesa și: