Vești noi pentru persoanele care își doresc să călătorească în Italia. Potrivit reglementărilor care intră în vigoare de marţi, 6 aprilie, Italia a scurtat carantina cu cinci zile pentru vizitatorii din 30 de ţări.

Mai exact, potrivit AFP, persoanele care se află pe următoarea listă vor sta mai puțin în carantină. Astfel, în loc de două săptămâni de carantină forţată, călătorii din ţările: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco), adică majoritatea din Uniunea Europeană, vor petrece doar cinci zile în izolare, informează news.ro.

Testul COVID este obligatoriu

Deși perioada de carantină va fi mai scurtă, cei care intră în Italia vor fi nevoiți să respecte alte reguli pentru a putea trece frontiera. Mai exact, persoanele care călătoresc în Italia și fac parte atât din țările menționate anterior, cât și din alte țări, trebuie să prezinte un test negativ cu 48 de ore înainte de sosire.

În cazul celor de pe listă, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din România, după cele cinci zile de carantină, aceștia trebuie să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

De menționat este faptul că Italia este una dintre cele mai afectate țări de pandemie. În ianuarie, Italia a interzis intrarea în ţară a celor care au stat sau care au trecut prin Marea Britanie după ce noua tulpină depistată în Kent a înregistrat o răspândire mai mare.

În ceea ce privește sărbătorile pascale, italienii au petrecut în lockdown după ce întreaga ţară a fost în zona “roşie”. Începând cu ziua de marți însă, unele regiuni vor rămâne în tona “portocalie”, cu unele restricţii relaxate, dar barurile şi restaurantele rămân închise, doar comenzile la domiciliu fiind permise.