Potrivit DPA, Israelul anunță o măsură fără precedent. Țara va folosi mesaje text şi localizarea prin GPS pentru a verifica dacă persoanele care se întorc din ţările cu o incidenţă deosebit de mare a cazurilor de COVID-19 respectă regulile de carantină, relatează luni dpa.

Mai exact, persoanele menționat anterior vor primi un mesaj text cu un link şi vor trebui să-l acceseze pentru a împărtăşi coordonatele GPS cu autorităţile în timpul carantinei de o săptămână.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al ministrului securităţii publice Omer Bar-Lev. Totodată, acesta a mai precizat că persoanele care nu accesează linkul vor avea parte de controale de la poliţie ca şi înainte de impunerea acestei măsuri.

În același timp, un purtător de cuvânt al autorităţii aeroportului a mai anunțat că de acum înainte numai călătorii vor mai putea să intre în terminalul de plecări al Aeroportului Internaţional Ben Gurion din apropiere de Tel Aviv.

De cealaltă parte, însoţitorii vor trebui să rămână în exterior, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al autorităţii aeroportului. În ceea ce privește aşteptarea călătorilor, aceasta  nu mai este permisă în clădire.

Cazurile de coronavirus cresc în Israel 

De menționat este faptul că, decizia autorităților vine în contextul în care, de la mijlocul lunii iunie, numărul de infectări cu coronavirus din Israel a crescut masiv. Mai exact, potrivit informaţiilor oficiale, acest tren a fost probabil declanşat iniţial de cei reveniţi de peste hotare care au încălcat regulile de carantină.

În același timp, în cursul zilei de luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat 1.398 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar numărul celor grav bolnavi a crescut la 108, dar nu s-au raportat decese asociate COVID-19.

Amintim faptul că cele mai multe dintre noile cazuri sunt legate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit datelor oficiale. în ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare anti-covid, peste 57% dintre 9,3 milioane de locuitori ai ţării sunt deja deplin vaccinaţi. Campania de vaccinare din Israel a fost una de foarte mare succes, în special la început, când a progresat rapid.