Decizie istorică împotriva COVID! Comisia Europeană a făcut anunțul legat de vaccin. Mai exact, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat că instituția europeană va semna în curând un contract pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Informația a fost făcută publică la puțin timp după ce cele două companii au declarat că vaccinul lor experimental are o eficienţă de peste 90%.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, a declarat în septembrie că a încheiat discuţii cu gigantul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech cu privire la furnizarea a 200 de milioane de doze potenţiale de vaccin împotriva COVID-19, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane. Cu toate acestea, o înţelegere nu a fost încă semnată până acum.

„Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, catalogând anunțul ca „vești bune”.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19. Statele Unite, Japonia şi Marea Britanie au anunţat și ele acorduri de aprovizionare cu Pfizer / BioNTech.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE au anunțat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate şi se aşteaptă să solicite autorizaţia SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului.

De menționat este faptul că Pfizer și partenerul său german BioNTech sunt primele companii farma care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unui vaccin anticoronavirus. Companiile spun că nu au descoperit până acum îngrijorări serioase de siguranță și va cere autorizarea de urgență în SUA luna aceasta.

”Astăzi este o zi grozavă pentru știință și umanitate”, a declarat Albert Bourla, director executiv și președinte al consiliului de administrație al Pfizer.