Peter Szijjarto, şeful diplomaţiei ungare, susţine că i-a telefonat lui Mihail Muraşko, a cărui ţară „face paşi uriaşi spre dezvoltarea şi producerea unui vaccin”.

Odată ce testele clinice sunt încheiate, Ungaria şi Rusia vor coopera în obţinerea unei licenţe pentru vaccinul rus, a declarat Szijjarto, precizând că responsabilii de la vârful sistemelor de sănătate din cele două ţări vor discuta chestiunea vineri.

Szijjarto, care este în carantină la domiciliu după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, susţine că a avut simptome uşoare de COVID-19.

Ungaria a aplicat mai multe măsuri anticoronavirus

Reuters şi MTI informează că Ungaria va închide barurile şi cluburile de noapte şi va impune o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, pentru a limita infectările cu coronavirus. Anunțul a fost făcut marți seară de premierul Viktor Orban, într-un mesaj video postat pe Facebook. Noile restricţii intră în vigoare de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, informează agerpres.

De menționat este faptul că măsurile se vor încadra într-un „regim legal special” pe care premierul îi îndeamnă pe parlamentari să-l autorizeze pe o perioadă de 90 de zile şi sunt necesare, a spus Orban, pentru a nu ajunge în situaţia ca spitalele să fie depăşite.

În același timp, premierul ungar a explicat că Ungaria tinde să fie cu 5-7 zile „în urma” Austriei în materie de epidemie, iar dacă această tendinţă se menţine spitalele vor fi pe punctul de a-şi epuiza capacităţile la jumătatea lunii decembrie.

Totodată, acesta a mai spus că, la fel ca în primăvară, cei mai vulnerabili la COVID-19 sunt cei în vârstă şi cei care suferă de boli cronice, „ceea ce înseamnă că părinţii şi bunicii noştri sunt în grav pericol”.