Anunțul a fost făcut de surse anononime pentru Reuters, citează agerpres.

Totodată, un purtător de cuvânt al Renault nu a fost disponibil imediat pentru declaraţii.

Câteva companii auto, cum ar fi Michelin şi Ford, au decis deja să reducă sau să suspende dividendele pe 2019, pentru prezervarea numerarului. Până acum, oficialii Renault nu au spus dacă vor face la fel. Anterior, producătorul auto francez propusese să plătească dividende de 1,1 euro pe acţiune.

Când va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor

Adunarea Generală a Acţionarilor, amânată din cauza epidemiei, ar putea avea loc în mai sau în iunie, pentru a vota în legătură cu dividendele.

Deja nivelul dividendelor a fost redus cu două treimi, de la 3,55 euro per titlu pentru câştigurile din 2018, deoarece profitabilitatea companiei a scăzut în 2019.

Guvernul francez va cere companiilor la care statul este acţionar să nu plătească dividende pentru 2019, a declarat luna trecută ministrul Muncii, Muriel Penicaud. Această declaraţie creşte presiunile pentru ca toate firmele franceze să renunţe la plata dividendelor în contextul crizei coronavirusului. Unii membri ai Board-ului Renault au cerut companiei, unde statul deţine o participaţie de 15%, să omită plata dividendelor.

Şi Engie a informat că va renunţa la plata dividendelor planificate pentru 2019 şi a anunţat că şi-a retras previziunile privind rezultatele financiare din acest an, din cauza pandemiei, afectează semnificativ operaţiunile şi clienţii grupului energetic francez.

Statul francez deţine o participaţie de 23,6% la Engie.

„Decizia noastră de a anula plata dividendelor pentru 2019 a fost făcută pe fondul continuării incertitudinilor referitoare la durata şi amploarea acestei crize fără precedent”, a afirmat preşedintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.