Curtea de Apel București a judecat în această săptămână, pe fond, disputa legată de cererea de reprimire în Baroul Prahova, înaintată de către fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Gabriel Onea.

Lucian Onea va fi avocat

Iata Soluția pe scurt:

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul ONEA LUCIAN GABRIEL în contradictoriu cu pârâţii UNIUNEA NAŢIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA şi BAROUL PRAHOVA. Anulează Decizia nr. 450/23.03.2019 a Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi Decizia nr. 313/15.01.2019 a Consiliului Baroului Prahova.

Obligă pârâţii la reînscrierea reclamantului în tabloul avocaţilor cu drept de exercitare a profesiei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 25.05.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Lucian Onea acuzat de represiune nedreaptă

Lucian Onea solicitase Baroului Prahova reînscrierea sa în Tabelul Avocaţilor pledanţi, imediat după ce a fost suspendat din profesia de magistrat, ca urmare a inculpării sale într-un dosar penal în care este acuzat, printre altele, de represiune nedreaptă.

Baroul Prahova și Uniunea Naţională a Barourilor din România, cât şi Baroul Prahova nu au dat curs solicitării, cu argumentul că Lucian Onea, deşi este suspendat din magistratură, ar avea încă, statut de procuror, astfel încât nu poate fi, în acelaşi timp, şi avocat.

Lucian Onea a activat ca avocat membru al Baroului Prahova, până la 1 septembrie 1999, dată începând cu care ar fi fost declarat incompatibil, fără drept de exercitare a profesiei, fiindcă devenise magistrat.

În 2018, Lucian Onea şi-a pierdut atât funcţia de procuror-şef al DNA Serviciul Teritorial Ploieşti, cât şi calitatea de procuror anticorupţie, fiind suspendat din magistratură ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, conform justnews.ro.