Joi, 3 septembrie, procurorii din Piteşti au declinat către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti dosarul penal în care se fac cercetări în legătură cu accidentul auto în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ulterior, în aceeaşi zi, dosarul penal a fost preluat de la Parchetul Militar Bucureşti de către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, această ultimă decizie fiind luată din dispoziția procurorului general Gabriela Scutea.

“Am primit acum o ordonanță de la procurorul general privind preluarea acestui dosar de către Secția Parchetelor Militare din Parchetul General”, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog, pentru HotNews.

Bogdan Pîrlog a mai precizat că potrivit regulamentelor militare, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) era obligat să raporteze Parchetului Militar accidentul în care a fost implicat ministrul Bode, însă acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că vor fi făcute verificări și în acest sens.

“Orice instituție militară este obligată să raporteze Parchetului Militar orice incident. SPP nu ne-a raportat acest incident, astfel că joi dimineață am trimis o adresă oficială, dar nu ne-au răspuns nici la aceasta. În aceste condiții, Parchetul Militar va face verificări și în privința neraportării acestui accident de către SPP”, spunea, joi dimineaţă, prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Nu este singurul dosar de notorietate deschis de procurorul Bogdan Pîrlog şi preluat de Secția Parchetelor Militare: acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul dosarului “10 august”. În luna aprilie a acestui an, procurorul militar a rămas fără dosarul în care s-a autosesizat și a deschis ancheta privind filarea unor ziariști și procurori. Conducerea Parchetului General a decis atunci să trimită dosarul “10 august” la DIICOT.

Ce spune Klaus Iohannis despre accidentul ministrului Lucian Bode

„Este regretabil că se întâmpla un accident și de aici putem trage două concluzii clare: prima, că nu e bine să te grăbești și ar trebui să reținem cu toții și doi, se vede nevoia dezvoltării infrastructurii. Partea bună e ca nimeni nu a fost grav rănit. Autoritățile competente vor face investigațiile de rigoare”, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Întrebat fiind despre cazul accidentului în care a fost implicat ministrul și cazul mai vechi în care a fost implicat Gabriel Oprea și dacă este oportun ca Lucian Bode să-și dea demisia, Iohannis consideră că cele două spețe nu pot fi comparate.

„Cu greu pot fi comparate aceste două speţe. Din informațiile mele încă se cercetează și nu e finalizată speța. În acest accident nu a fost vorba de o coloană și ministrul s-a deplasat cu mașina pusă legal la dispoziție de SPP. Cred că e bine să fie lămurite circumstanțele accidentului. Până nu avem datele, nu e bine să speculăm”, a mai adăugat președintele.