Ludovic Orban a venit cu o serie de declarații lămuritoare pe marginea Legii pensiilor, dorind astfel să transmită un mesaj către toți pensionarii. Premierul desemnat a explicat că actul normativ este în vigoare şi că el va fi respectată ca atare de noul Guvern.

“Este o lege în vigoare. Orice lege care este în vigoare trebuie respectată de Guvern. Nu ne stă în fire, ceea ce au făcut Guvernele anterioare, în special în ultimii trei ani de zile, să fie primii care încalcă legea. Vă readuc aminte că pensiile trebuiau indexate într-un alt sistem, printr-o lege a pensiilor, cu 50% din creşterea salariului mediu brut plus compensarea integrală a indicelui de creştere a preţurilor de consum, rata inflaţiei, la începutul anului. Ăla era sistemul predictibil, în care ştia orice bunic şi părinte, orice om aflat la pensie cu cât îi creşte pensia la începutul anului. Sistemul ăsta introdus de ei, sigur, a bulversat complet, dar, este o lege în vigoare, este o lege promulgată de preşedintele Iohannis şi o lege pe care vrem să o aplicăm”, a comentat Ludovic Orban.

Reacția premierului desemnat a venit în contextul în care a fost întrebat cum va acţiona pentru a aplica prevederile din Legea pensiilor.