Modificare importantă în privinţa vaccinării în Statele Unite!

Anunţul momentului privind doza 3 de la Pfizer! Cum se va administra în SUA?

Se schimbă modul în care se administrează a treia doză. Mai exact, americanii care s-au imunizat cu schema completă de la Pfizer vor primi doza booster cu o lună mai devreme faţă de îndrumările anterioare ale Guvernului federal, respectiv la cinci luni după a doua doză, în loc de şase luni.

Decizia oficială a fost anunţată marţi, 4 ianuarie, atunci când CDC (Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor) a actualizat perioada de aşteptare recomandată pentru persoanele vaccinate cu schema completă a vaccinului Pfizer/BioNTech, potrivit CNBC.

Recomandările privind Moderna şi Johnson&Johnson rămân neschimbate

Această schimbare vine la doar o zi după ce FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente) a autorizat administrarea rapelurilor Pfizer la un interval de 5 luni şi a treia injecţie pentru copiii între 5 şi 11 ani cu sistemul imunitar compromis.

În schimb, americanii care s-au vaccinat cu serul dezvoltat de compania Moderna trebuie să aştepte tot cel puţin şase luni după finalizarea schemei complete pentru a primi a treia doză. Cât despre vaccinul Johnson&Johnson, rapelul se administrează la cel puţin două luni după prima doză.

Tot marţi, în urma recomandărilor făcute de FDA, oficialii CDC au decis că a treia doză va putea fi administrată şi copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani care au un sistem imunitar moderat sau sever compromis.

Motivul pentru aceste schimbări: nevoia de protecţie împotriva tulpinii Omicron

Rochelle Walensky, directorul CDC: “Recomandările de astăzi asigură că oamenii pot obţine un spor de protecţie în faţa Omicron, în contextul creşterii numărului de cazurilor în întreaga ţară, şi asigură că cei mai vulnerabili copii pot primi o doză suplimentară pentru a optimiza protecţia împotriva COVID-19.”

Potrivit cercetărilor efectuate în laboratoarele Pfizer, dar şi a datelor obţinute în condiţii reale în Marea Britanie, dozele de rapel cresc în mod semnificativ protecţia împotriva infecţiei cu noua tulpină Omicron.