După USR, și UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, în contextul scandalului declanșat în jurul acordului încheiat cu Biserica Ortodoxă Română – BOR, privind distribuirea Luminii Sfinte în Noaptea de Înviere.

Relaxarea măsurilor de distanțare socială tocmai acum ar face ca eforturile făcute să fie în zadar, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

”Problema este că populația țării trebuie să știe că acest Guvern poate gestiona criza prin care trece România, cea mai gravă criză, și singura soluție este demisia acestui ministru”, a spus ea, făcând referire la Marcel Vela.

UDMR, care a anunțat că susține prelungirea stării de urgență și continuarea măsurilor de distanțare socială în România, consideră ca fiind total inoportun acordul încheiat între Ministerul de Interne și BOR.

Formațiunea politică îl găsește vinovat pentru acesta pe Marcel Vela, a cărui demisie o cere, pentru zădărnicirea eforturilor de răspândire a epidemiei.