Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost criticat din mai multe părţi în urma acordului încheiat între MAI şi Biserica Ortodoxă, iar cele mai dure critici au venit din partea lui Klaus Iohannis. Se pare totuşi că şeful statului nu i-a cerut acestuia demisia, iar premierul Orban a preferat şi el să evite o astfel de soluţie, pentru a nu afecta imaginea Guvernului, mai ales că ministrul de Interne are o cotă de încredere foarte bună în sondajele de opinie.

Dar care este explicaţia pentru care Marcel Vela nu şi-a înaintat singur demisia de onoare? În primul rând, ministrul s-a apărat printre liberali spunând că acordul dintre MAI şi BOR a fost susţinut de Ludovic Orban, iar pentru asta refuză să fie scos doar el ţap ispăşitor.

Mai mult decât atât, demisia i-ar fi torpilat cariera politică, iar Marcel Vela a pus ochii deja pe un post, după ce nu va mai fi membru al Guvernului. El se pregăteşte să candideze la alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Marcel Vela a deţinut în trecut funcţia de primar al oraşului Caransebeş timp de trei mandate, scrie Adevărul.